vineri, 27 iunie 2008

Arondisment 1 ( partea 1 )

1. MUZEUL PARFUMULUI FRAGONADR :

Adresa : 39 bd.des Capucines
Metro : Opera
Web site: http://www.fragonard.com/
Orar : luni – sambata – 9 am – 6 pm
Intrare : libera

Muzeul se afla intr-un vechi teatru , deschis in 1900 si complet renovat in 1993, ofera o explorare unica in lumea parfumurilor. O fabrica in miniatura compusa din aparate vechi din cupru datand din sec. XIX- lea folosite pentru distilerie demonstreaza metodele de a extrage din materialele prime. O selectie a celor mai placute parfumuri spun povestea a peste 3000 de ani de productie.
Puteti afla despre istoria parfumului de la egipteni pana in sec. XIX –lea prin sticlute de parfum, pot-pourris, betigase parfumate, picture, mostre. Va sunt prezentate materiile prime folosite pentru a da aroma, tehnici de extragere, istoria imbutelierii.2. PLACE VENDOME :

Adresa : La nord de Gradinile Tuileries si la est de Biserica Madeleine. Este punctul de pornire a Rue de la Paix.

Arhitectura este de Jules Hardouin-Mansart, constructia a inceput cu frontonul ( 1685 ) si abia apoi in spate au fost facute cladirile propriu-zise – resedinte roiale ( 1699 ). Coloana din centru a fost ridicata de Napoleon in comemorarea bataliei de la Austerlitz ( 1810 )
Azi Place Vendome gazduieste cele mai prestigioase magazine de bijuterii , cele mai faimoase magazine haute-couture si cele mai luxoase hoteluri.
De vazut : Hotelul Ritz, Magazinele de bijuterii si haine, Coloana Vendome.

Niciun comentariu: