vineri, 27 iunie 2008

Top 5 Cele mai bune privelisti in Paris ...

Cele mai uimitoare privelisti ale Parisului:

1. Notre-Dame de Paris : Poti vedea cum se serpuieste raul Sena si Turnul Eiffel. Desi nu este cel mai inalt punct din oras, privelistea este uimitoare. Trebuie doar sa urci un sir de trepte ametitoare - sunt in spirala, dar recompensa este fabuloasa.

2. Turnul Eiffel : Cel mai popular mod de a vedea Parisul de la inaltime, chiar si de la prima platforma. Urcarea se poate face fie pe scari ( 1665 ) fie cu liftul. Un lucru interesant de stiut este faptul ca poti cumpara o felicitare chiar din turn pentru a trimite la cei dragi cu tot cu timbrul oficial cu Turnul Eiffel .

3. Arcul de Triumf : Desi nu pare asa inalt de la nivel pietonal, dupa ce urci cele cateva sute de scari si vazand privelistea minunata inaltime sa devine evidenta. Piata Etoile in care este situat arcul se afla la intersectia a nu mai putin de 12 strazi. Poti face poze interesante, poti urmari traficul haotic din jurul " sensului giratoriu " care este Arcul de Triumf.

4. Montparnasse 56 : Turnul are un lift special care ii duce pe vizitatori la nivelul 56 in 38 de secunde. Este de asemenea o zona foarte buna pentru shopping si cafenele deoarece nu este asa aglomerata de turisti.

5. Podurile de pe Sena : Fiecare pod isi are povestea sa, stilul sau, si fiecare ofera o priveliste unica a Parisului.


Niciun comentariu: