duminică, 20 iulie 2008

Arondisment 1 ( partea a 7-a )


10. PALAIS ROYAL

Adresa : Place du Palais-Royal, 75001 Paris
Metro : Palais Royal-Musée du Louvre


Initial a fost resedinta Cardinalului Richelieu. El l-a angajat pe Jacques Lemercier pentru acest palat. A fost finalizat in 1624. Pe durata vietii cardinalului, palatul a fost cunoscut drept Palais Cardinal. Dupa moartea sa in 1642 a devenit proprietate regala.
Azi gazduieste Ministerul de Cultura, Consiliul Constitutional, Consiliul de Stat iar in partea din spate a gradinii unde cladirile sunt mai vechi se afla Biblioteca Nationala: o colactie de peste 6 milioane de carti, documente, harti si printuri.
Palatul nu este deschis pentru public dar se poate vizita curtea de onoare si gradina. Curtea cunoscuta drept Cour d'Honneur este dominata de o mare sculptura de catre Daniel Buren instalata in 1986 si este compusa din 280 de coloane trunchiate.

11. JARDIN DU PALAIS ROYAL

Langa Palat se afla si o gradina dezvoltata in jurul unei fantani centrale. Este un refugiu linistit in inima orasului. Gradina este mai mica decat cea facuta pentru Cardinalul Richelieu datorita unor constructii adaugate de catre Louis-Phillipe d'Orleans in 1874. Cladirile se afla pe 3 din laturile parcului in care in ziua de azi se gasesc restaurante, magazine cu delicatese si galerii.


Niciun comentariu: