sâmbătă, 23 august 2008

Paris Plages

Pentru al 7-lea an consecutiv Parisul s-a bucurat de programul Paris-Plages.
Primăria din Paris a investit anul acesta două milioane de euro în acest program, pentru care au fost aduse patru sute de tone de nisip.
Parizienii şi vizitatorii Oraşului Luminilor s-au bucurat timp de o lună de plaja amenajată pe malurile Senei, acoperite de nisip, palmieri şi umbrele de soare. Anul acesta însă, deoarece Franţa deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, Paris-Plages a fost dominat de culorile Europei, albastru şi galben. Lângă primărie, pe partea Căii Georges Pompidou, grădina a fost mărită cu 400 de arbori şi 500 de arbuşti, iar în acelaşi loc vizitatorii au putut să joace minigolf.
Alte distracţii : cursuri de scrimă, fitness, bazine de înot, tai-chi, joc cu bile, toate în aer liber. O bibliotecă gratuită aflata in apropiere putea oferi doritorilor un număr de 250 de titluri. Copiii au participat la cursuri de arte plastice sau au ascultat poveşti. Vinerea şi sâmbăta plajele Parisului gazduiau concerte. Primăria Parisului a dorit să plaseze, anul acesta, iniţiativa plajei urbane sub semnul dezvoltării durabile şi au inmultit acţiunile prin care va orăşenii au invatat să adopte un comportament cât mai „verde“. Patru sute de tone de nisip, de două ori mai mult decât anul trecut, au fost turnate pe cele două maluri, iar la margine a fost plasat un gard viu care urmează să îi protejeze pe „vilegiaturişti“ de zgomotul maşinilor. Acţiunea a costat primăria din Paris două milioane de euro.

Niciun comentariu: