miercuri, 21 ianuarie 2009

Jean Nouvel - Tour SignalImagini de la Atelierul Jean Nouvel cu proiectul castigator pentru Tour Signal in La Defense, Paris.
Nouvel a castigat concursul desi lista de participanti era plina cu nume cunoscute de arhitectu precum : Studio Daniel Libeskind, Foster + Partners, Wilmotte et Associés SA, Atelier Christian de Portzamparc, Cesar Pelli.
Turnul de 71 de etaje este impartit in 4 parti, fiecare dintre ele cu un mare atrium care creaza balcoane pentru etajele expuse si include spatii destinate birourilor, hotel, spatii rezidentiale si spatii de inchiriat.

Echipa a ales drept locatie zona de la Port Quest, scopul lor fiind acela de a crea un centru de interes in inima intregii regiuni si in acelasi timp sa stabileasca o punte intre proiect si mediul natural construit, cuprinzand o serie de consideratii temporale care intaresc legatura dintre proiect si imprejuiri.

Cele 4 blocuri sunt puse una deasupra celeilalte cu atriumuri care formeaza niste ferestre gigantice care privesc in directii diferite.

Inaltime : 301 m

Suprafata : 140,000 mp dintre care :

Birouri : 50,000 mp

Residential: 33,000 mp

Hotel: 39,000 mp

Spatii publice : 8,000 mp

Spatii de inchiriat, restaurante: 10,000 mp


Tour Signal, un proiect cu o calitate ambientala si emotionala puternica.

Precum CNIT sau Grande Arche au marcat istoria cartierului , la randul sau Tour Signal - primul turn mixt al Frantei va deveni un simbol al regenerarii zonei La Defense. a high-quality environmental and emotional project

Linkul concursului : http://www.tour-signal-ladefense.com/

Niciun comentariu: