vineri, 27 februarie 2009

Arrondismentul 2 ( 1 )


Arrondissementul 2 al Parisului este pozitionat pe partea drepta a Senei si impreuna cu arrondismentele 8 si 9 formeaza o importanta zona de afaceri. Aici se gaseste Bursa Parisului si un mare numar de sedii de banci, precum si zona Sentier faimoasa pentru productia de textile.
Aici se mai pot gasi unele din porticele comerciale care au supravietuit din sec.al XIX-lea. La inceputul sec.al XIX-lea strazile Parisului erau intunecate si nu aveau trotuare. Cativa antreprenori au creat pasaje de trecere care dadeau din strazile principale pavate cu piatra si luminate si cu mai multe incaperi cu scopuri comerciale.
La mijlocul secolului XIX erau in jur de 24 asemenea pasaje dar majoritatea au disparut cand autoritatile au pavat strazile principale si au facut trotuare si au luminat strazile cu gaz. Pasajele care au supravietuit....pe langa primul Passage des Panoramas sunt : Galeriile Vivienne, Passage Choiseul, Galeriile Colbert, Passage des Princes, Passage du Grand Cerf, Passage du Caire, Passage Lemoine, Passage Jouffroy, passage Basfour, passage du Bourg-L'abbé, si Passage du Ponceau.
Locuri de interes in acest arrondisment : Bursa Parisului, Biblioteca Nationala a Frantei ( cladirea istorica ), Passage des Panoramas , Opera-Comique, Theatre des Bouffes Parisiens, Theatre des Varietes, Theatre-Musee des Capucines, Cafe de la Paix.

Niciun comentariu: